Patrijarha Gavrila 6,
11000 Beograd
Email: office@miamara.rs
Fax: +381 11 405 46 619
Tel:
+381 11 308 5009
+381 11 308 5074

 

BAZAAR – Max Mara predstavila resort 2019 kolekciju

Potraga za ravnotežom i harmonijom, inovacije koje poštuju istoriju i karakteristike italijanske umetničke tradicije, definisale su i modnu kulturu. Max Mara kuća razume oba i u obe sfere predstavlja nešto sasvim novo, poštujući ova “pravila”.

Max Mara resort 2019 linija je inspirisana radovima avangardnih umetnika iz Milana, Rima i Torina, kao što su Burri, Fontana, Manzoni, Novelli, Twombly, Kounellis, Pascali… Upadljivi pokreti, materijali, latentna energija, poetičnost i simboli inspirišu moderni stil koji je taktilna, dekonstruisan i sirov. Paleta nijansi koja je istakla nove odevne Max Mara komade je zemljana i neutralna, a u kojoj dominiraju teget plava, siva, cink-bela, svetlo bež i crna. One su kroz kolekciju akcentovane vibrantnim notama limun-žute, akvamarin plave, plavo-zelene i srebrne koje bude topao vibe.

Twombly, Novelli i Kounellis su bili fascinirani količinom moći koji neki tekst može imati, pa su njihova slova na platnu oživljavala neobičnim pokretima, dok je danas to inspirisalo dizajnere modne kuće da kaligrafski print implementiraju u resort 2019 liniju. Pored ovog fantastičnog detalja, posebnu pažnju skreću kaputi sa dva lica i voluminiziranih silueta – sa teksturisanim najlonom na jednom, sa kašmirom na drugoj strani.

Pogledajte kako izgleda nova Max Mara resort 2019 kolekcija koja je poput pravog umetničkog dela.