News

Italijanska moda u srcu grada

U srcu Beograda, na obali reke, u Galerija Belgrade sredinom septembra, otvarene su dve nove premijum radnje prestižnih italijanskih brendova Pinko i Marella.

Italijanski brend Pinko, pored radnje na Obilićevom vencu, u novootvorenoj radnji u Galerija Belgrade predstavio je kolekciju jesen/zima 2021 – Wonderland. Glavna ideja vodilja za novu sezonu je da moda predstavlja kreativni prostor u kome je dozvoljeno kršenje ustaljenih modnih pravila i da poziva na zabavu i istraživanje.

Prepoznatljivi DNK brenda je vidljiv i u samoj radnji Pinko u Galerija Belgrade sa savršenim Love Bag tašnama i zaštitnim znakom sa dve golubice. Na otvaranju su prikazani ključni komadi ove sezone: nezaobilazni retro džins modeli za casual stil, kao i savršeni marine blue komplet kao predlog monohrom stila, dok su najupečatljiviji komadi poput kožnog šorca i sakoa u dominantnoj crnoj boji.

Brend Pinko inspiraciju pronalazi u hrabrim i odvažnim ženama, koje rado ističu svoju ženstvenost na trendi način.

Još jedan premijum italijanski brend je otvorio svoji vrata u Galerija Belgrade – Marella. Savremeni brend modne kuće MaxMara nastao je iz potrebe savremene žene da tokom celog dana bude stilizovana u kvalitetne komade, jednostavnog ali efektnog stila.

Upravo to je i prikazano na samom otvaranju nove Marella radnje u Galeriji Belgrade kroz kapsula kolekciju DollHouse koju je Marella uradila u kolaboraciji sa mladim italijanskim brendom Act N1, za koga se očekuje da bude jedan od vodećih urbanih breendova u svetu italijanske mode.Inspiracija kapsula kolekcije su odvažne i senzualne žene, koje hrabro koračaju kroz život. Kolekcija obiluje luksuznim tkaninama i modelima koje su u loungewear stilu koji se lako nose, a osnovne boje su bela, crna i siva uz detelje u pastelnim tonovima poput ružičaste i boje jorgovana, za hrabar, ali delikatan rezultat. S obzirom da su Marella i umetnost neraskidivo povezan, otvaranje radnje su obeležila i umetnička dela – jedinstvene betonske vaze mladog srpskog umetnika Milana Stanića.

MiaMara kompanija, jedna od vodećih modnih kompanja na tržistu Srbije, je pored Marella i Pinko radnji na otvaranju najavila da u Galeriji Belgrade uskoro otvara i novi jedinstveni modni koncept – MiaMaya koji će damama pružiti luksuzne brendove poput Dolce&GabbanaChloeValentinoLoewe

Pinko • 18 Dec 2023

PINKO – Fearless beauty

Krajem marta odabranim zvanicama je ekskluzivno predstavljena nova kolekcija za sezonu proleće/leto 2022. italijanskog brenda Pinko u organizaciji kompanije MiaMara i medijske platforme BURO kroz jedinstvene modne instalacije i kabare performans.

Pinko – modna priča o ženi

Pinko, jedan od najpoznatijih italijanskih premijum brendova, nastao je 80tih godina prošlog veka zahvaljujući viziji i inovativnosti bračnog para Pietra Negra i Kristine Rubini, sa željom da ženama ponude novi izazovni brend koji će predstaviti esenciju ženske prirode. Za manje od 40 godina, Pinko je postao jedan od ambasadora „made in Italy“ brendova, koji je osvojio srca dama širom sveta.