News

Pinko – modna priča o ženi

Pinko, jedan od najpoznatijih italijanskih premijum brendova, nastao je 80tih godina prošlog veka zahvaljujući viziji i inovativnosti bračnog para Pietra Negra i Kristine Rubini, sa željom da ženama ponude novi izazovni brend koji će predstaviti esenciju ženske prirode. Za manje od 40 godina, Pinko je postao jedan od ambasadora „made in Italy“ brendova, koji je osvojio srca dama širom sveta.

Početno slovo brenda -P- označava moć i snagu (Power, eng), jer PINKO je brend hrabrih i samosvesnih žena. Monogram brenda predstavlja savršenu kombinaciju diplog slova P i dve golubice koje su univerzalni simbol ljubavi.

Pinko se uvek razlikovao od drugih brendova, u želji da ženama ponudi jedinstveni modni koncept, kako kroz svoje koloritne kolekcije, tako i kroz brojne kolaboracije i kapsula kolekcije sa vodećim svetskim brendovima iz različitih industrija kao što su Coca Cola, Hello Kitty, INVICTA, Treedom..

Pinko je postavo vodeći premium fast fashion brend koji ne samo da prati, već i stvara trendove, između ostalog i jednu od najpoželjnih tašni  – Love bag, koja je zavela, svojom ženstvenošću, dame širom sveta. Magične golubice, perlice, kristali i metalni detalji love bag-a su postali sinomim za cute žensku tašnu koju možete nostiti 24/7.

Zato je prva pomisao kada se pomene Pinko je seksipilna isamouverena žena, ali Pinko dame su više od toga. One su jedinstvene, uspešne, spremne na izazove, zavodljive, ali i hrabre da izraze svoju ličnost i zato  brend u svojim kampanja upravo sarađuje sa vrhunskim top modelima koje su otelotvorenje Pinko žene: Naomi Kembel, Eva Hercigova, Alesandra Ambrosio i Marta Hunt.

Pinko je takođe ostao veran i saradnji sa poznatim svetskim umetnicima. Posebna saradnja je bila sa umetnicom Lusijom Hefernan koja je pokrenula green pokret unutar PINKO, a koja je nastavljena i unarednim kolekcijama u želji da modu učini održivom. Najpoznatiji proizvod ove saradnje je platnena torba od recikliranih plastičnih boca – Puff Love Bag sa neodoljivim ilustracijama Lusije Hefernan.

Puff Love Bag je od tada doživela svoju transformaciju i postala nezamenljiv deo Pinko kolekcije i stila. Možete je pronaći i u kožnoj varijanti i u brojnim nisajsama i u sezoni jesen/zima 2021.

I zato #PINKOgirls modna žurka može da počne jer vas nova kolekcija već oekuje na miamaya.online.

Pinko • 18 Dec 2023

PINKO – Fearless beauty

Krajem marta odabranim zvanicama je ekskluzivno predstavljena nova kolekcija za sezonu proleće/leto 2022. italijanskog brenda Pinko u organizaciji kompanije MiaMara i medijske platforme BURO kroz jedinstvene modne instalacije i kabare performans.